info@starsbeautylounge.nl Tel: 0646122183
Stars Beautylounge
Stars Beautylounge
Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van waxen?
Waxen is de oudste, natuurlijkste en meest effectieve vorm van ontharen. Door regelmatig te waxen (tussen de 3 en 6 weken) worden haartjes dunner en zachter. Ook duurt het langer voordat deze weer terug groeien. Na het waxen blijven de haartjes gemiddeld 3 tot 6 weken weg. In de tussentijd zijn er geen hinderlijke stoppels of huidirritaties. Op sommige plaatsen komen haartjes bij consequent en regelmatig waxen zelfs helemaal niet meer terug.

Hoe lang moet uw haar zijn om het goed te kunnen waxen?
Zorg ervoor dat u uw haar in de 2 tot 3 weken voor behandeling niet scheert of knipt. Het haar moet minimaal 0,5 cm lang zijn om het beste resultaat uit uw (eerste) waxbehandeling te halen.

Welke kleding kunt u uitdoen?
Tijdens intieme behandelingen zoals Brazilian Wax zult u uw onderkleding volledig moeten uitdoen. Bovenkleding mag worden aanhouden. Wij zullen ervoor zorgen dat u u zo comfortabel mogelijk   voelt. De eerste behandeling is meestal wat onwennig, daarna zult u daar minder last van hebben.

Bij aankomst geven wij u de gelegenheid om op te frissen, mocht dit nodig zijn. Uw huid moet namelijk helemaal schoon zijn bij aanvang van de behandeling.

Is de behandeling pijnlijk?
De waxmethode  is zo snel en zo pijnloos mogelijk. Naarmate u vaker komt zal het waxen minder pijnlijk worden.

Wanneer oppassen met waxen?
In een aantal gevallen is het beter om niet te waxen. Als er kenmerken zijn van onderstaande lijst zal er gekeken worden door de schoonheidsspecialiste of waxen mogelijk is:

 • Spataderen
 • Kneuzingen
 • Huidziektes (koortslip)
 • Slechte bloedcirculatie (open wondjes)
 • Wratten
 • Moedervlekken met haargroei
 • Supergevoelige huid door zon en/of wind
 • Recente littekens, alleen als de huid volledig is hersteld
 • Geïrriteerde of ontstoken huid
 • Uitslag of infecties
 • Bij gebruik van de medicijnen Roaccutane of Retin A

Hoelang blijven de haren die je hebt gewaxt weg?
Gewaxte haren blijven zo’n 3 – 6 weken weg nadat ze zijn gewaxt. In de zomer groeien haren over het algemeen iets sneller dan in de winter. Dat wil overigens niet zeggen dat  pas na 3 – 6 weken de eerste haren te zien zijn. Haren groeien niet allemaal tegelijk. Op het moment dat we harsen, zal een deel van de haren in rust zijn en geen enkele groeiactiviteit vertonen. Een ander deel is wel al aan het groeien, maar nog te kort en niet te zien.

Wanneer u een week nadat er gewaxt is, weer enige haren ziet, zijn dat dus niet de haren die we gewaxt hebben, maar haren die vorige week nog niet te zien waren en nu net boven het huidoppervlak uit zijn gegroeid. Mits de huid niet te gevoelig is, kun u de totale haargroei zeer beperkt houden als u 1 x per 2 à 3 weken harst.

Wordt de haargroei door harsen minder?
Hoewel het harsen op zich geen invloed heeft op de groei van bestaand haar, is het een uit de praktijk bekend verschijnsel dat sommige haren – als ze maar vaak en regelmatig worden uitgetrokken – het toch lijken “op te geven”. Denk daarbij maar eens aan de dames die vroeger hun wenkbrauwen veel en rigoureus hebben geëpileerd.

Waxen/ ontharen zal nooit leiden tot het volledig verdwijnen van haargroei.
Sommige haren blijven terugkomen. Een direct voordeel van harsen is bovendien dat de haren terugkomen met een relatief dunne haarpunt. Daardoor lijkt de haargroei ook optisch minder. Dit in tegenstelling tot ontharen met ontharingscrème of scheermes, waarbij de haren bot en stomp gaan groeien (de “stoppels”).

Wordt de haargroei door waxen niet meer?
Slechts door medicijnen of hormonale veranderingen zal de haargroei kunnen toenemen, niet door het waxen of andere onthaar methoden. Als dus in de puberteit de benen worden geschoren of gewaxt en er vervolgens meer haren zijn gegroeid, is dat niet een gevolg van het scheren of waxen, maar van de hormonale veranderingen. Die extra haren zou u dus ook hebben gekregen al had u niet geschoren of gewaxt.

info@starsbeautylounge.nl Tel: 0646122183