info@starsbeautylounge.nl Tel: 0646122183
Stars Beautylounge
Stars Beautylounge
Hotstone massage

Wat is Hotstone massage?

Hotstone massage is een geweldig intens, diepe warmte massage met hot stones, oftewel hete stenen, die een weldaad is voor lichaam en geest. De warmte van de stenen dringt diep door in je spieren en botten, terwijl de ‘druk’ van de stenen ervoor zorgt dat je je energie weer terug haalt naar jezelf en je beter bij jezelf bent. Na het leggen van de hete stenen op je lichaam word je verder los gemasseerd met warme stenen, warme olie en handen.

De Hotstone massagestenen zijn afkomstig uit Hawaï, Mexico, Madeira en Sicilië en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen, waarna ze eeuwenlang in rivierbeddingen of in de zee hebben gelegen, waardoor ze mooie, gladde, ronde vormen hebben gekregen! Hoe vlakker de stenen hoe beter het contact!

Hotstone massage is een oude, rituele massagevorm die zijn oorsprong vindt in vele culturen. In Azië en India waren ‘hot stones’ de voorloper van de acupunctuur. In Amerika worden ze al eeuwenlang gebruikt door de Indianen en ook Japan heeft zijn eigen vorm.
De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen aarde, wind, water en vuur…

Werking en effecten:

De warmte dringt door in de spieren en verlicht spanningen, terwijl de koude stenen ontstekingen verminderen en zwellingen tegengaan. De applicatie van warmte vergroot het gevoel van welzijn en geeft ook de kans om dieper en effectiever te werken bij chronische pijn. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgiftiging, stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam.

Hotstone massage is aan te raden bij:

  • acute en chronische spierproblemen
  • bij elk gevoel van onevenwichtigheid in je lichaam
  • bijzonder geschikt voor mensen met spier- gewricht- en/of zenuwpijnen
  • rug/ nekpijn/ hoofdpijn
  • slechte doorbloeding
  • burn-out/ algehele moeheid en zwakte
  • voor iedereen die lekker zijn lichaam wil laten verwennen en relaxen
info@starsbeautylounge.nl Tel: 0646122183